Minder dan 800 coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen

Er liggen momenteel 770 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat is een daling van 24 procent. Er liggen 300 patiënten op intensieve zorgen (-12 procent). Dat blijkt zaterdagochtend uit de definitieve cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het is van eind september vorig jaar geleden dat er nog minder patiënten met COVID in het ziekenhuis lagen (739).

Tussen 5 en 11 juli werden dagelijks gemiddeld 56,7 coronapatiënten opgenomen, een daling van 26 procent. 

Van 2 tot en met 8 juni werden gemiddeld nog 1.079 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat is een daling van 37 procent in vergelijking met de vorige periode. In totaal zijn sinds het begin van de pandemie in ons land 1.074.988 besmettingen geregistreerd.

Er overleden dagelijks gemiddeld 11,1 mensen aan corona, een daling met 13,3 procent.

Van de 42.700 testen die de afgelopen week afgenomen werden was 3,1 procent positief, een daling met 1,3 procent. Het reproductiegetal ligt op 0,8. Dat betekent dat de epidemie aan kracht inboet.

Tot slot hebben meer dan 5,4 miljoen personen in ons land één coronaprik gekregen. Ruim 2,8 miljoen mensen, of 31,1 procent van de volwassen bevolking, zijn volledig gevaccineerd

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.