Brussels gewest gestart met vaccineren risicopatiënten

Het Brusselse gewest is al begonnen met het toedienen van coronavaccins aan risicopatiënten. Dat meldt de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie van Brussel vanochtend.

"Op dit moment zitten we in fase 1b, die de vaccinatie omvat van mensen van 65 en ouder en mensen van 18 tot en met 64 jaar met risicofactoren", klinkt het. Volgens de mededeling is het hoofdstedelijk gewest dinsdag al gestart met het vaccineren van de risicopatiënten.

Afgelopen weekend hebben we de eerste uitnodigingen verstuurd naar Brusselse risicopatiënten tussen de 61 en 64 jaar, ondertussen zijn er ook uitnodigingen verstuurd naar patiënten ouder dan 59. "We zullen deze mensen stapsgewijs blijven uitnodigen per leeftijdscategorie. We gaan te werk van oud naar jong, totdat de hele doelgroep gevaccineerd is."

De overgrote meerderheid van de inentingen zal plaatsvinden in een vaccinatiecentrum. Voor bedlegerige mensen en voor mensen die wegens strikte medische indicaties hun verblijfplaats niet in aanvaardbare omstandigheden kunnen verlaten, bestaat de mogelijkheid tot thuisvaccinatie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.