WGO waarschuwt voor "zeer verontrustende" situatie in Europa

Hoewel de situatie niet vergelijkbaar is met die van maart-april, is de evolutie van de coronapandemie in Europa "zeer verontrustend". Daarvoor heeft de Belg Hans Kluge, directeur van de Europese tak van de Werelgezondheidsorganisatie (WHO), gisteren gewaarschuwd tijdens een online persconferentie.

"Het aantal besmettingen per dag neemt toe, net als het aantal ziekenhuisopnames. Covid is nu de vijfde belangrijkste doodsoorzaak, en de kaap van 1.000 doden per dag is overschreden", zei Kluge. "Terwijl we twee tot drie keer zoveel gevallen per dag zien in vergelijking met de piek in april, zien we nog steeds vijf keer minder sterfgevallen."

Hij benadrukte ook het belang van de recente maatregelen die vele Europese landen hebben genomen om de verspreiding van het virus opnieuw een halt toe te roepen. "Dit zijn passende en noodzakelijke reacties op wat de gegevens ons vertellen: de overdracht en de bron van infectie komen voor in huishoudens, afgesloten openbare ruimten, en bij mensen die zich niet goed aan de maatregelen houden", aldus Kluge.

In de 53 landen - waaronder Rusland - die onder de Europese tak van de WHO vallen, werden meer dan 7,25 miljoen bevestigde coronabesmettingen en bijna 250.000 sterfgevallen geregistreerd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.