FAGG gaat vanaf volgende week lijst met geleverde vaccins uitbreiden

Het geneesmiddelenagentschap FAGG gaat vanaf volgende dinsdag, bij de wekelijkse update van het aantal geleverde coronavaccins voor ons land, de lijst uitbreiden. Nu worden enkel de vaccins meegedeeld die ook effectief geleverd werden aan de verschillende regio's. Maar vanaf volgende week geven we ook het totale aantal beschikbare vaccins, zegt woordvoerster Ann Eeckhout van het FAGG.

Vrijdagochtend raakte bekend dat met name voor het AstraZeneca-vaccin ons land er al een pak meer heeft ontvangen (290.000) dan dat er af te leiden valt uit de website van het FAGG (67.200).

De woordvoerster erkent dat een deel van die vaccins nog centraal liggen opgeslagen en dus nog niet in de statistieken waren opgenomen. De verdeling van vaccins gebeurt via quota vastgelegd door de Taskforce Vaccinatie en is ook logistiek vrij complex, luidt het. Maar tegelijk zijn de cijfers ook momentopnames: het eerste cijfer slaat op de beschikbare AstraZeneca-vaccins tot en met vandaag, het tweede tot begin deze week.

In elk geval zouden de nieuwe cijfers moeten toelaten om nog een beter beeld te hebben van de hoeveelheid vaccins die aan ons land zijn geleverd. De cijfers die dinsdag worden gepubliceerd, geven een beeld van het totale aantal tot zondagavond.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.