Gemiddeld meer dan 5.000 besmettingen per dag

De coronacijfers stijgen ook vandaag op alle niveaus. Zo zijn tussen 4 en 10 oktober in België gemiddeld 5.057 nieuwe coronabesmettingen per dag bevestigd, blijkt uit voorlopige cijfers van  Sciensano. Dat is een stijging met 93 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Sinds het begin van de epidemie zijn al 173.240 mensen besmet geraakt.

Ook het aantal hospitalisaties blijft in stijgende lijn gaan: tussen 7 en 13 oktober zijn gemiddeld 152 mensen per dag opgenomen in het ziekenhuis, een stijging met 81 procent tegenover de voorgaande periode. Er liggen momenteel 1.621 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, onder wie 281 op intensieve zorg.

Tussen 4 en 10 oktober zijn gemiddeld 18 mensen per dag overleden aan de gevolgen van een besmetting. Intussen zijn al 10.244 mensen gestorven aan Covid-19 sinds het begin van de epidemie.

De positiviteitsratio - het aantal mensen dat positief test in verhouding tot het totale aantal tests - is gestegen tot 11,7 procent.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.