Frans Pasteur-instituut zet ontwikkeling coronavaccin stop

Het Franse Pasteur-instituut zet de ontwikkeling van zijn belangrijkste project voor de ontwikkeling van een coronavaccin stop, zo heeft het bekendgemaakt.

Volgens het onderzoeksinstituut bleek de entstof tijdens de eerste proeven minder effectief te zijn dan verhoopt.

Een ander Frans laboratorium, Sanofi, heeft in december laten weten dat zijn vaccin vertraging heeft opgelopen en pas eind dit jaar klaar zou zijn. De resultaten waren minder goed dan verwacht.

In het geval van het vaccin van Pasteur "bleken de opgewekte immuunreacties inferieur te zijn aan die welke werden waargenomen bij mensen die van een natuurlijke infectie waren genezen, en ook aan die welke werden waargenomen met toegestane vaccins" tegen Covid-19, verklaarde het instituut ter rechtvaardiging van zijn besluit om het project te beëindigen.

Het vaccin van Pasteur was gebaseerd op het mazelenvaccin, aangepast om Covid-19 te bestrijden.

Voor het onderzoek en de distributie van het vaccin had het Franse onderzoekinstituut zich geallieerd met het farmaceutisch laboratorium MSD (naam van het Amerikaanse concern Merck buiten de Verenigde Staten en Canada).

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.