"Even belangrijk als beschermingskledij is bescherming persoonsgegevens" (VUB)

Law, Science, Technology & Society (LSTS) van de VUB heeft een website opgezet die de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van de wetgeving inzake gegevensbescherming in de huidige coronaviruscrisis, in Europa en daarbuiten volgt.
De bescherming van persoonsgegevens in tijden van crisis is een hot issue. Welke gegevens moeten we verzamelen en wie heeft er toegang tot, deelt ze, gebruikt ze? Wat is de rol van de overheid en het bedrijfsleven? Wat kunnen ze ermee doen en hoe kunnen ze ervoor zorgen dat personen op de hoogte zijn van wat er met de gevoelige gegevens over hen gebeurt?

Gevaarlijke schijnoplossing

"Datagestuurde initiatieven kunnen duidelijk een sleutelrol spelen bij de aanpak van de Covid-19-uitbraak, maar zij moeten wel voldoen aan de essentiële waarborgen voor gegevensbescherming. Elke andere aanpak zou net zoiets zijn als het verspreiden van beschermingsmiddelen die niet voldoen aan de vastgestelde veiligheidsnormen: 'Een gevaarlijke schijnoplossing", zegt Prof. Gloria González Fuster.

De site vindt u hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.