Europese Commissie sluit raamovereenkomst voor nieuw COVID-19-geneesmiddel

De Europese Commissie heeft een raamovereenkomst gesloten over de gemeenschappelijke aankoop van een COVID-19-geneesmiddel van farmabedrijf Eli Lilly. Achttien EU-lidstaten namen deel aan de gemeenschappelijke aankoop van 220.000 behandelingen van een geneesmiddel met zogenoemde monoklonale antilichamen. Dat deelde de Europese Commissie mee.

Het gaat om de combinatie van de beide monoklonale antilichamen Bamlanivimab en Etesevimab voor de behandeling van covidpatiënten die geen zuurstof nodig hebben maar wel het risico lopen op zware ziekte. Monoklonale antilichamen worden in het laboratorium aangemaakt en moeten het virus na een besmetting buiten werking stellen. 

Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) onderzoekt momenteel een toelating van de antilichamen-cocktails. De Europese Commissie sloot eerder al overeenkomsten voor andere geneesmiddelen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.