"Er zouden in de toekomst meer fluctuaties kunnen zijn, ook in positieve zin" (Pfizer)

"Er zouden in de toekomst meer fluctuaties kunnen zijn, ook in positieve zin." Zo reageert Pfizer nadat bekend is geraakt dat de vaccinproducent geen zekerheid kan bieden voor het aanleveren van de nodige vaccins in de komende weken.

De vaccinaties van personeel van Vlaamse ziekenhuizen worden voorlopig uitgesteld door de overheid. De dosissen die momenteel beschikbaar zijn worden gereserveerd voor de bewoners van woonzorgcentra.

Pfizer zegt te begrijpen dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd wil worden, "maar dit zijn uitzonderlijke tijden". "Pfizer werkt hard om dit jaar meer doses te leveren dan de oorspronkelijk voorspelde 1,3 miljard en beoogt 2 miljard doses in 2021. Dit is de reden waarom we bezig zijn met het opschalen van de productieactiviteiten", klinkt het in een mededeling. "Dit stelt ons in staat om nieuwe aanvragen uit de EU en andere landen op te vangen en maakt het mogelijk om vanaf het tweede kwartaal van 2021 meer doses te leveren dan gepland."

Pfizer benadrukt dat "de toewijzing van doses aan België en andere EU-landen het met de Europese Commissie overeengekomen billijkheidsprincipe respecteert".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.