Gemiddeld 84 nieuwe besmettingen per dag voorbije week (Sciensano)

De voorbije week telde Sciensano in ons land gemiddeld 83,7 nieuwe besmettingen per dag. Dat blijkt uit de gegevens op de statistiekensite van Sciensano. Daaruit blijkt verder nog dat het aantal nieuwe besmettingen met 11 pct gedaald in vergelijking is met de week daarvoor. Gemiddeld waren er de voorbije zeven dagen 5,9 overlijdens, een lichte stijging.

Voor het gemiddelde aantal besmettingen keek het gezondheidsinstituut naar de cijfers tot en met zaterdag. De cijfers van de voorbije drie dagen zijn immers nog niet geconsolideerd.

Het gemiddelde aantal overlijdens kent een lichte stijging. De voorbije dagen waren dat er dus 5,9, in de voorgaande periode van zeven dagen waren dat er gemiddeld 5,2 per dag. Op weekbasis gaat het om een stijging van 37 naar 41 overlijdens.

Er waren gemiddeld 14,9 ziekenhuisopnames de voorbije zeven dagen, een daling met 6 pct. In de vorige periode van zeven dagen waren dat er nog 15,9. Dinsdag waren nog 222 patiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen, tegenover 281 een week eerder. Op intensive care liggen nu 37 patiënten, vier minder dan vorige week dinsdag.

In totaal zijn er nu 61.509 gevallen van het coronavirus in ons land. Per 100.000 inwoners waren er de voorbije twee weken 10,9 nieuwe gevallen van het coronavirus.

Van de 586 nieuwe gevallen die tussen 21 en 27 juni gemeld werden, waren er 56 pct in Vlaanderen, 31 pct in Wallonië en 13 pct in Brussel.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.