"Drie op de vier Belgen hadden videogesprekken tijdens lockdown"

Videobellen is in de coronacrisis helemaal doorgebroken in België. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Telenet. Daaruit blijkt dat drie op de vier Belgen sinds de start van de coronamaatregelen videogesprekken hebben gevoerd met familie, vrienden of kennissen.

Bijna de helft (44 procent) van de meer dan 1.500 ondervraagde Belgen heeft sinds midden maart apps en internettoepassingen voor het eerst leren kennen en gebruiken. Onder andere Zoom en Teams waren dé ontdekkingen van deze crisis, zegt Telenet.

Meer dan een op de vijf (24 procent) kon dankzij het internet hobby's blijven uitoefenen. Zo volgde 10 procent online vergaderingen voor verenigingen waarin ze actief zijn, terwijl 4 procent dat voordien al deed. Enkele mogelijke nieuwkomers sinds de coronacrisis: 5 procent geeft aan online te fitnessen en 4 procent volgde online repetities of les voor muziek, dans of toneel.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.