"Dit is alles wat we ons op dit moment konden permitteren" (Van Ranst)

"Het zal een Kerstmis worden die men zich zal herinneren, maar niet omwille van de gezelligheid. Niemand vindt dit plezant, maar het is nu zo", zo reageert viroloog Marc Van Ranst bij VTM NIEUWS op de beslissingen van het Overlegcomité. "Dit is alles wat we ons op dit moment kunnen permitteren. Het is zielig als je grote familiefeesten gewend bent, maar het kan niet anders", aldus Van Ranst.

Viroloog Van Ranst vindt het logisch dat er buiten de heropening van de winkels voorlopig weinig verandert. Het is volgens hem ook goed dat de winkels heropenen op een dinsdag en bijvoorbeeld niet op een zaterdag. Hij roept de steden en gemeenten ook op om "moeilijke momenten zoals de koopzondagen" te vermijden.

Ook de heropening van de musea vindt Van Ranst vrij logisch. Dat is een "gecontroleerde omgeving". Musea waren in het voorjaar ook bij de eerste sectoren om opnieuw te heropenen. "Musea zijn eigenlijk winkels waar alles te duur is en waar je niks mag meenemen. Het is een plaats waar je kan controleren wie binnenkomt, waar je de doorstroming kan controleren en waar je meestal ook geen grote toeloop hebt."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.