Coronavirus - Alle indicatoren op groen

Van 31 mei tot en met 6 juni werden in ons land gemiddeld nog 1.286 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat is een daling met een kwart in vergelijking met de vorige periode. In diezelfde periode overleden dagelijks gemiddeld 12,3 mensen aan corona, voor het eerst sinds een paar dagen opnieuw een daling, met 14 procent.

Ook de andere indicatoren - opnames, ziekenhuisbezetting en positiviteitsratio - staan allemaal op groen in het online dashboard van Sciensano.

In de Belgische ziekenhuizen liggen intussen nog 309 COVID-patiënten op intensieve zorg, een daling met 18 procent. In totaal worden nog 852 ziekenhuisbedden bezet door deze patiënten, en dat is een daling met 24 procent. Ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnames daalt, naar 64,4. Dat is een daling met een vijfde.

Van de 44.400 testen die de afgelopen week afgenomen werden was 3,4 procent positief, een daling met 1,2 procent. De positiviteitsratio ligt op 0,85.

Tot slot hebben 5,3 miljoen personen in ons land één coronaprik gekregen. Bijna 2,7 miljoen mensen, of 29 procent van de volwassen bevolking, zijn volledig gevaccineerd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.