Stop Darmkanker voert in maart campagne met #DeScanMadam

Premier Alexander De Croo geeft vandaag/zondag het officiële startschot van de Internationale Darmkankermaand in ons land. Tegelijk lanceert ook de vzw Stop Darmkanker haar jaarlijkse campagne. Tijdens de maand maart zetten ze "De Scan Madam" in als boegbeeld. Op een originele manier zamelen ze geld in met een toiletdame.

"In plaats van geld in het schoteltje te leggen bij een toiletbezoek, kan je simpel scannen met je smartphone om een bijdrage te leveren. Vandaar 'De Scan Madam'", zegt dokter Luc Colemont, die met de vzw Stop Darmkanker al meer dan 10 jaar strijdt voor een wereld zonder darmkanker.

"In deze bijzondere tijden is het meer dan ooit van belang om aandacht te besteden aan darmkanker, een ziekte waar 1 op 20 Belgen tijdens zijn leven mee geconfronteerd wordt. Het is een ziekte waarbij het belang van preventie absoluut moet onderstreept worden. Ik steun daarom de strijd voor een wereld zonder darmkanker en wens de vzw Stop Darmkanker alle succes toe", stelt premier Alexander De Croo in een bericht dat wordt verspreid via sociale media.

Alle federale parlementsleden krijgen de eerste week van maart van Stop Darmkanker een doosje met onder meer het blauwe lintje, het symbool voor de strijd tegen darmkanker. Hen wordt gevraagd om dit tijdens de maand maart te dragen. Het eerste exemplaar wordt op dinsdag 2 maart overhandigd aan de premier.

"In tegenstelling tot vorige jaren leggen we dit jaar iets nadrukkelijker de klemtoon op fundraising. Net als andere goede doelen ondervonden we dat het in coronatijden minder evident is om geld in te zamelen", legt Luc Colemont uit. In normale tijden geeft hij 120 lezingen per jaar en komt Stop Darmkanker nog op diverse manieren naar buiten. Corona heeft de giften over de hele lijn doen dalen.

Meer info op www.stopdarmkanker.be.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.