Coronacertificaat op 16 juni beschikbaar in België

Vanaf 16 juni zal België het coronacertificaat kunnen afleveren. Dat bevestigt het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. België is daarmee een van de eerste landen in Europa.

Het certificaat moet ons toelaten om te reizen binnen Europa. Het geeft aan of iemand gevaccineerd is, corona al heeft doorgemaakt of een negatieve test heeft afgelegd.

Vanaf 1 juli moeten alle Europese landen het gebruiken om het toerisme in goede banen te leiden, maar België zal het dus al twee weken eerder kunnen afleveren. Het gaat om een QR-code die kan worden getoond op de smartphone of op papier. Hoe de code kan worden aangevraagd, is op dit moment nog niet duidelijk.

Het kabinet Volksgezondheid waarschuwt wel dat ook het land van bestemming het certificaat moet aanvaarden. Mogelijk zal dat nog niet het geval zijn op 16 juni. Inkomende reizigers kunnen het in principe wel gebruiken in ons land.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.