Brussel stelt vaccinatiewachtlijsten open voor veertigers

In Brussel kunnen mensen van 40 jaar en ouder zich nu ook op de wachtlijst voor een lastminutevaccin zetten. Dat staat op de gespecialiseerde site van het Brusselse gewest.

Alle mensen geboren in 1975 of eerder die wonen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen een afspraak maken via het BRUVAX-platform, of telefonisch, informeert het gewest. Dit is ook altijd het geval voor elke volwassen risicopatiënt die in Brussel woont. Vanaf vrijdag kunnen ook diegenen geboren in 1980 of eerder zich via BRUVAX inschrijven op de wachtlijst om te profiteren van overschotten van vaccins.

In Brussel vordert de vaccinatiecampagne sneller dan elders in de richting van de lagere leeftijdsgroepen. Behalve voor mensen die risico lopen, wordt de leeftijdsgrens om zich in te schrijven voor vaccinatie via BRUVAX, evenals die om zich op de wachtlijst te plaatsen, regelmatig naar beneden bijgesteld. De bijgewerkte informatie wordt verstrekt op de site "coronavirus.brussels".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.