Bijzondere coronacommissie in de Kamer vat besprekingen over eindrapport aan op 21 mei

De Bijzondere commissie covid-19 van de Kamer start op 21 mei met de debatten over de opstelling van een eindrapport en aanbevelingen. Dat zijn de leden vrijdag overeengekomen. Het blijft de bedoeling om een gemeenschappelijke tekst af te kloppen op 25 juni, om ze dan op 15 juli plenair te stemmen.

Na meer dan veertig hoorzittingen met experten en politici buigt de bijzondere coronacommissie van de Kamer zich nu over haar eindrapport en aanbevelingen. De leden van de commissie zijn vrijdag overeengekomen om te werken op basis van de analyse van de vier experten die de werkzaamheden begeleiden. Het gaat om Hugo Marynissen, professor aan de Antwerp Management School, ULB-prof Yves Coppieters, ugentiearts en UZ Leuven-prof Marc Sabbe en infectiologe aan de UCL Leïla Belkhir. Zij zullen een eerste analyse overmaken aan de Kamer op 14 mei, om de debatten dan een week later op te starten.

Commissievoorzitter Robby De Caluwé (Open Vld) hoopt dat de uiteindelijke tekst unaniem kan worden gestemd. "Dat moet onze ambitie zijn", zei hij. "Covid is geen kwestie van politique politicienne. Het gaat erom dat men zich kan voorbereiden op een volgende crisis."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.