Beschikbaarheid van vaccins tegen seizoensgebonden griep 2019-2020: u hoeft zich geen zorgen te maken (Fagg)

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) kreeg veel vragen over de mogelijke onbeschikbaarheid van seizoensgriepvaccins voor het seizoen 2019-2020. Na onderzoek meldt het FAGG dat de geplande hoeveelheid vaccins overeenkomt met die van de voorgaande jaren. U hoeft zich geen zorgen te maken over de beschikbaarheid van seizoensgriepvaccins 2019-2020.

Naar aanleiding van verschillende vragen over de mogelijke onbeschikbaarheid van griepvaccins voor het begin van het schooljaar 2019, wil het FAGG de patiënten en de gezondheidszorgbeoefenaars geruststellen. Na een enquête bij de betrokken bedrijven en een grondige evaluatie van de voorraden door de experten van het FAGG, bevestigt het agentschap dat het aantal eenheden voor griepvaccins, gepland voor het seizoen 2019-2020, overeenstemt met dat van de voorgaande jaren.

Voor de seizoensgriep 2019-2020 zullen drie vaccins worden geproduceerd voor België: Alpharix Tetra®, Vaxigrip Tetra® en Influvac Tetra®.

Het FAGG wijst erop dat deze vaccins later dan de vorige jaren beschikbaar zouden kunnen zijn, maar dat er geen bezorgdheid bestaat over de beschikbaarheid van deze preventieve behandeling.

Het FAGG herinnert de gezondheidszorgbeoefenaars eraan dat ze dit vaccin niet ongerechtvaardigd moeten opslaan en zo een gelijkmatige verdeling van de vaccins op het Belgische grondgebied mogelijk maken.

Aanvullende informatie

Advies nr 9531 van de Hoge Gezondheidsraad over de vaccinatie tegen seizoensgebonden griep winterseizoen 2019-2020.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.