Robby De Caluwé zit bijzondere Kamercommissie coronacrisis voor

Robby De Caluwé (Open Vld) zal de bijzondere commissie voorzitten die in de Kamer de aanpak van de coronacrisis tegen het licht houdt. De liberale fractie, die de voorzitter mag leveren, heeft unaniem ingestemd met het voorstel van fractieleider Vincent Van Quickenborne om De Caluwé voor te dragen.

De bijzondere commissie schiet na het zomerreces uit de startblokken. Het is de bedoeling dat vier experten die de commissie bijstaan, de komende twee maanden een voorbereidend verslag opstellen.

De 45-jarige De Caluwé zit pas sinds vorig jaar in de Kamer en zetelt daar in de commissie Gezondheid. "In het verleden hebben dergelijke parlementaire commissies aanleiding gegeven tot de hervorming van de politie en de oprichting van het FAVV. Ook nu moet het de ambitie zijn lessen te trekken uit deze crisis en ons land beter te wapenen tegen een volgende pandemie. Cruciaal is dat daarbij goed samengewerkt wordt met de commissies in de deelstaatparlementen. Ik zal hiervoor dan ook zo snel mogelijk contact opnemen met de andere voorzitters", aldus De Caluwé.

> Lees ook: Zo wordt beleid geëvalueerd door bijzondere commissie

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.