België zal in maart kunnen beginnen vaccineren, zegt De Block

De eerste vaccins tegen Covid-19 zouden in maart in België beschikbaar moeten zijn. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block donderdag verklaard op La Première.Het gaat om vaccins die door AstraZeneca worden ontwikkeld.

De Open Vld-minister bevestigt de inschattingen die de voorbije weken al de ronde deden, onder meer bij interfederaal woordvoerder Yves Van Laethem en bij de topman van het geneesmiddelenagentschap (FAGG) Xavier De Cuyper.

De Hoge Gezondheidsraad heeft in juli een vaccinatiestrategie uitgedokterd, die groen licht heeft gekregen van de interministeriële conferentie Gezondheid. De doelgroepen die prioritair de eerdere dosissen zullen krijgen - het gaat om 1,5 miljoen van de 7,5 miljoen dosissen van het eerste vaccin dat voor de lente wordt voorzien - in maart en april zijn het zorgpersoneel, gevolgd door de meest kwetsbare mensen. Andere groepen kunnen nadien worden gedefinieerd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.