België telt nóg een bijzondere coronacommissie

Ook het Parlement van de Duitstalige gemeenschap heeft een bijzondere coronacommissie opgericht. Eerder deden ook het Vlaams Parlement, de Kamer, het Brussels Parlement en het Waals Parlement dat.

De commissie in het Duitstalige Parlement zal negen leden tellen en komt pas op 4 september een eerste keer samen. Er werden zeventien thema's vastgelegd waarover zal worden gediscussieerd. Die lopen in grote lijnen gelijk met de andere bijzondere commissies van het land: de gezondheidszorg, het onderwijs, de economie, het toerisme, enzovoort.

Speciaal is dat de Duitstalige gemeenschap ook de bevolking oproept haar inbreng te doen. Tot 14 september kan elke inwoner een formulier invullen op www.pdg.be of insturen via de post.

"De commissie zal 32 keer samenkomen, tot in juni 2021", zei parlementsvoorzitter Karl-Heinz Lambertz woensdag. "Ze zal samenwerken met de regering, maar niet te dicht, om een kritische afstand te behouden." Er wordt niet uitgesloten dat de bijzondere commissie nog wordt omgevormd tot een onderzoekscommissie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.