Apothekers verdeelden al meer dan 5 miljoen gratis mondmaskers

Er zijn al meer dan 5 miljoen gratis mondmaskers van de overheid opgehaald bij de apothekers. Dat blijkt uit cijfers van de Algemene Pharamaceutische Bond (APB).

Sinds 15 juni kan elke burger een gratis stoffen mondmasker van de federale overheid ophalen bij de apotheek. Dat gebeurt op vertoon van de identiteitskaart. Er is geen einddatum bepaald tot wanneer burgers om hun mondmasker kunnen komen. Er is ook nog ruim voldoende voorraad, zegt de APB.

Volgens de laatste cijfers zijn al meer dan 5 miljoen afleveringen geregistreerd, zegt voorzitter Lieven Zwaenepoel van de APB. In werkelijkheid denkt hij dat het er tot de helft meer kunnen zijn, want wellicht worden niet alle afleveringen goed geregistreerd.

De apothekers doen de verdeling van de mondmaskers niet gratis. Elke apotheker krijgt er eenmalig 150 euro voor. "Dat is eerder een symbolische vergoeding", vindt Zwaenepoel. "Je moet rekenen dat elke apotheek 2.000 à 3.000 burgers bedient."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.