Antwerpen opent eerste "lokaal vaccinatiepunt" voor wie nog geen eerste prik kreeg

In het ziekenhuis ZNA Sint-Erasmus in Antwerpen is woensdag het eerste van een reeks lokale vaccinatiepunten geopend die binnenkort het vaccinatiedorp op Spoor Oost moeten vervangen. Op Spoor Oost worden tot de sluiting op 30 september enkel nog de eenmalige vaccinaties met het Johnson & Johnson-vaccin gegeven en de tweede en derde vaccinaties verder afgewerkt.

In de lokale vaccinatiepunten kunnen inwoners uit Antwerpen, Borsbeek, Wommelgem, Stabroek of Schoten terecht als ze ouder dan 12 jaar zijn en nog geen eerste prik met een coronavaccin lieten zetten. In ZNA Sint-Erasmus kan dat elke woensdagnamiddag. Volgende week opent in ZNA Stuivenberg een tweede vaccinatiepunt, over de andere locaties wordt later nog gecommuniceerd. Burgers kunnen vooraf een afspraak maken door te bellen n aar de lokale corona-infolijn (03 435 95 55).

Daarnaast blijven voor de "meest kwetsbare" inwoners van Antwerpen, Borsbeek, Wommelgem, Stabroek en Schoten nog vaccinatiemomenten georganiseerd worden in wijken, zonder afspraak. Dat zal onder meer nog gebeuren in de wijken Kiel, Luchtbal en Linkeroever.

"De sluiting van vaccinatiedorp VacCovid is niet het einde van het Antwerps vaccinatieverhaal", stelt Els van Doesburg, Antwerps schepen voor gezondheidszorg. "Mensen die hebben afgewacht of de kans niet kregen, blijven we een vaccin aanbieden. Vandaar ook nog een warme oproep voor wie het overweegt: laat de kans om jezelf en de mensen rondom jou te beschermen, niet liggen."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.