Amerikaanse autoriteiten kanten zich tegen participatie Altria in Juul

De Amerikaanse autoriteiten hebben zich tegen de participatie van de Amerikaanse tabaksreus Altria in vapebedrijf Juul uitgesproken. Altria en Juul zijn een samenwerking aangegaan die de concurrentie ontwricht, zo meldt concurrentieautoriteit FTC donderdag.

Marlboro-fabrikant Altria nam in december 2018 voor 12,8 miljard dollar (11,7 miljard euro) een belang van 35 procent in Juul. Het ging om de grootste investering ooit voor het concern. Altria heeft al laten weten zich te zullen verzetten tegen de beslissing van de FTC.

De participatie in Juul is ondertussen duur uitgedraaid voor Altria. Zo schreef het concern in het vierde kwartaal nog eens 4,1 miljard dollar af op de investering. Eerder werd ook al eens 4,5 miljard dollar van de waarde van het belang afgehaald.

Juul krijgt omwille van het succes van e-sigaretten bij jongeren in de Verenigde Staten al langer kritiek en wordt er met klachten geconfronteerd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.