Aantal hospitalisaties blijft fors stijgen, nu gemiddeld bijna 234 per dag

Het aantal COVID-19-patiënten dat elke dag in het ziekenhuis moet worden opgenomen blijft fors stijgen. In de periode van 11 tot 17 oktober waren het er gemiddeld 233,9 per dag, blijkt uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Het gaat opnieuw om een stijging van 96 procent in het gemiddeld aantal dagelijkse ziekenhuisopnames in vergelijking met het vorige weekgemiddelde. Ook in vergelijking met de cijfers van zaterdag/gisteren is er een sterke toename: toen ging het nog om gemiddeld 207 ziekenhuisopnames per dag.

Ook de andere coronacijfers blijven de verkeerde richting uitgaan. Zo komen er nu gemiddeld elke dag net geen 7.400 bevestigde besmettingen bij, een toename van ruim 88 procent in vergelijking met het vorige weekgemiddelde. Tot slot gaan ook de overlijdens nog steeds de lucht in: in de periode tussen 8 en 14 oktober waren het er gemiddeld 28,3 per dag, een toename met 85 procent.

Sinds het begin van de epidemie zijn nu al meer dan 23.000 mensen met COVID-19 opgenomen in een Belgisch ziekenhuis. Er raakten al zeker 213.115 personen besmet met het virus en er overleden ook al minstens 10.392 patiënten aan de gevolgen van de ziekte.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.